Ying Yang Public Library (South Korea)

developed by evgeny markachev + julia kozlova, the public library proposal implents the use of the philosophical ‘yin and yang’ sign
as the form driver of the structure, symbolizing two different origins through interaction and complementarity. the concept obtains
not only the shape of the motif, but also spatially divides the space into two opposite functional nodes that complement each other
(education and communication). due to the dynamic form the edifice is visually in constant movement, designating the other zones
to be harmoniously distributed in the internal areas of the building. this feature reflects the modern intensity and information interchange,
dynamics of modern life.

the library won first place in the sustainable design category of the autodesk special prize
in the archi-world academy awards for 2011-2013.


general view


view from the other entrance


at night (main road)


scheme


scheme


scheme


master plan


elevations


model (general views)


(upper)reading room interior/(lower)general collection room interior


children corner interior

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication.
see more project submissions from our readers
here.

Source:  http://www.designboom.com/architecture/public-library-in-south-korea/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s